Preskočiť na hlavný obsah

Drogový díler, hlavný zdroj investigatívneho novinára


Už niekoľko rokov pracujem so svojim tímom v území Podpoľania. 
Za ten čas sa môjmu tímu podarilo nazhromaždiť množstvo citlivých informácií ohľadne fungovania mafie nielen v bielych golieroch v Detve.

Dozrel čas na postupné zverejňovanie a odhaľovanie spletitosti vzťahov, kedže miliarda EUR v zlate je veľké lepidlo. Aj pre bloggera.

Známy blogger Radovan Bránik, zverejňuje mafiánske prepojenia na miestných podnikateľov, komunálnych politikov a silných chlapcov.

Za zdroj svojich "overených informácií", si zvolil miestneho týpka.
Odkryme identitu človeka, ktorý je pravá ruka Bránika a hlavný informátor z Detvy.

Je ním Martin Kľačanský.
Ide o človeka s kriminálnou minulosťou právoplatne odsúdeného podľa paragrafu 289 za ohrozenie pod vplyvom omamnej látky. V rokoch 2011, 2012, 2017 a 2018 boli ďalej voči nemu vznesené obvinenia za trestné činy ako podvod, marenie výkonu úradného rozhodnutia, ublíženie na zdraví, krádež a poškodzovanie cudzej veci a ktorý je aj v súčasnosti ,,v podmienke“. Tento človek podľa vlastných slov pracuje pre súčasného primátora, spravuje Facebookovú stránku mesta Detva a podporuje bývalého viceprimátora Jána Šiandora.
Náš tím už dlhodobo pracuje v území a monitoruje korupčné správanie ľudí nielen označených v schéme na obrázku. Na začiatok uverejňujeme komunikáciu medzi človekom zo schémy a to Martinom Kľačanským, keď si pozval na koberec jedného z kandidátov na primátora mesta.



Tieto nahrávky sú overené nezávislou organizáciou v Rakúsku a uložené mimo územia Slovenska. Kópie boli zaslané orgánom činným v trestnom konaní.

Budeme pokračovať dalšími blogmi, kde odhalíme prepojenie ľudí zo schémy ale nielen ich zo zaujímavými záujmovými skupinami smerujúce až do zahraničia v Stredozemnom mori.






Obľúbené príspevky z tohto blogu

Keď padajú MASky kvôli zlatu!

Ako som sľúbil, pokračujeme ďalej v odokrývaní skupiniek napojených na MAS a komunálnu politiku. Blogger Bránik odhalil len časť pavúka a druhá časť pavúka zostala utajená. Z tohto dôvodu odokryjeme 13 komnatu a podstatu blogov investigatívca, ktorú on nedopovedal. Združenie MAS malo za svoje obdobie viacero riaditeľov. Medzi nimi najmä Stanislav Horník a Juraj Bódi. Združenie má Riadiaci orgán, ktorého členmi boli okrem spomínaných blogerom aj Ján Šufliarský a ďalších spolu 19 členov. Jednoduchá ilustrácia dôležitých osôb v MAS Podpoľanie. Na ľavej strane sú ľudia, ktorej venoval bloger mnoho času. Na pravej strane zas ľudia, ktorí boli asi "zabudnutí". My Vám odkryjeme podstatu a dôvod "zabudnutých" ľudí, ktorí v Podpoľaní rozhodujú o budúcnosti Podpoľania. Pre lepšiu ilustráciu, chceme ukázať pár fotiek z výročných správ MAS Podpoľanie. Na fotkách sú ľudia, ktorí v blogu neboli spomenutí... účel? Na tejto fotke, členovia Riadiaceho